Verzorgingstips voor
optimaal bloeiplezier

Van Mimesis orchideeën kun je lang genieten. Met de juiste verzorging heb je 3 tot 6 maanden bloeiplezier. En dat niet alleen. Planten maken ons gelukkig! We zijn productiever en creatiever in een groene omgeving. Bovendien werken planten stress verlagend en bevorderen ze ons concentratievermogen.

Verzorging, plant care

Temperatuur & licht

De Mimesis orchidee groeit goed bij normale kamertemperaturen, bij voorkeur tussen 15°C en 25°C. Zet de orchidee op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht in de zomermaanden (april t/m augustus). Hierdoor kunnen de bladeren geel kleuren.

Water & voeding

Geef jouw Mimesis orchidee 1x per week water. Dompel de kweekpot 10 minuten onder in een laagje water. Laat de orchidee daarna goed uitlekken en zet haar weer terug in de sierpot. Voor optimaal bloeiplezier geef je de orchidee 1x per maand voeding.

Arrangementen

Staat jouw Mimesis orchidee in een arrangement en is onderdompelen niet mogelijk? Leg dan 2x per week twee ijsklontjes náást het blad van de plant. Een andere mogelijkheid is om 2x per week 40cc water langzaam naast het hart van de plant te gieten.

Boeketten

Snijd de bloemstelen schuin af en plaats het boeket in een schone vaas met lauw water. Voeg vervolgens wat snijbloemenvoedsel toe aan het water. Ververs het water 2x per week voor een optimaal resultaat en snijd gelijk weer een stukje van de stelen af.

Meer vragen over de verzorging van jouw orchidee?