Verzorgingstips: wanneer heeft mijn orchidee water nodig?

juli 2024 – De zomer is begonnen! De temperaturen lopen op en dat betekent dat jouw orchidee de juiste verzorging nodig heeft. Het kan een uitdaging zijn om precies te weten wanneer én hoeveel water je Phalaenopsis nodig heeft. Ontdek door onze praktische tips hoe je je orchidee niet alleen in leven houdt, maar ook laat stralen als nooit tevoren!

Kijk naar de wortels

Wil je weten of je orchidee water nodig heeft? Kijk dan naar de wortels! Deze geven je veel informatie over de waterbehoefte van je plant. Gezonde wortels zijn dik en stralen een prachtige groene kleur uit. Zie je dat ze uitdrogen en een grijzige of witte kleur krijgen? Dan is het tijd om je orchidee water te geven!

Vergeet ook de bladeren niet. Gezonde bladeren zijn stevig en glanzen je tegemoet. Maar zodra ze beginnen te rimpelen of slap worden, betekent dit vaak dat je plant dorstig is.

Aan de slag!

Als je orchidee water nodig heeft, kun je dit op verschillende manieren aanpakken.

  • Schoteltje water: Zet je orchidee 5-10 minuten in een schaaltje water. De wortels nemen het benodigde water op. Laat de plant vervolgens goed uitlekken voordat je hem terugzet in de sierpot.

  • Dompelbad: Dompel je orchidee met pot en al ongeveer één minuut onder in water. Zorg er wederom voor dat de plant goed uitlekt, want natte voeten zijn een no-go voor jouw orchidee.

  • Een borrelglaasje water: Als je je orchidee niet uit de pot kunt halen, pak dan een borrelglaasje (ongeveer 60 ml) water en giet het voorzichtig tussen de wortels. Zo geef je snel en precies de juiste hoeveelheid water!

Ben jij als zakelijke klant op zoek naar meer verzorgingstips of verzrogingsflyers voor op de winkelvloer? Bezoek onze contentportal.

Share