Vers van de kweker, duurzaam geteeld

Mimesis orchideeën worden met passie geteeld in de duurzame kwekerijen van The Orchid Growers. Onze kwekers zijn échte vakmensen. Hun doel? Topkwaliteit orchideeën telen waar jij maandenlang van kunt genieten, uiteraard op duurzame wijze.

Duurzame kwekerijen

Passie voor het product

Ter Laak Orchids en Orchios zijn de kwekerijen achter The Orchid Growers. Op een totale oppervlakte van 22 hectare telen zij jaarlijks zo’n 11 miljoen orchideeën. Het zijn echte familiebedrijven, waar de passie voor groei en bloei zit geworteld in de generaties. De kwekers kennen hun product als geen ander en weten precies wat deze nodig heeft om goed te groeien. Daarbij worden zij geholpen door de nieuwste technologieën in automatisering, duurzaamheid en data. Technologie en groene vingers gaan hand in hand.

Nabootsing van de natuur

In de tropische regenwouden, ver weg van hier, vinden orchideeën hun oorsprong. Hier klemmen zij zich met hun wortels vast aan bomen en rotsen. In de kwekerijen proberen onze kwekers zoveel mogelijk de natuurlijke omgeving van de orchidee na te bootsen. Temperatuur, licht en luchtvochtigheid worden zodanig ingericht dat de orchidee zich helemaal thuis voelt. Hiervoor is onder andere energie en water nodig. Onze kwekers willen hier zo zuinig mogelijk mee omgaan.

Op weg naar 100% circulair

Onze kwekers gebruiken regenwater om de planten te bewateren en oogsten zonnewarmte om de kas te verwarmen. Om virussen tegen te gaan en de planten gezond te houden, werken onze kwekers bovendien zoveel mogelijk met biologische bestrijders. We zijn al een eind op weg, maar we zijn er nog niet. Ons doel? In 2030 willen wij volledig circulair zijn. Fossielvrij, emissieloos en chemievrij. Zodat een ieder nu én in de toekomst verantwoord kan genieten van prachtige Mimesis orchideeën.

Certificaten

Van kweker tot consument; wij willen dat iedereen in de keten verantwoord kan genieten van onze orchideeën. Duurzaamheid, traceerbaarheid en goed werkgeverschap vinden wij daarom heel belangrijk. Als bewijs dat dit in onze organisatie goed is geborgd, beschikken wij over de MPS-A, MPS-GAP, MPS-ProductProof en MPS-SQ certificaten.